Man (20) opgepakt voor aanslagen op woningen in Den Bosch

De politie heeft donderdag in Brussel een 20-jarige man uit Rotterdam aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij aanslagen op twee woningen in Den Bosch. Eind juli vonden in de Bossche wijk Maaspoort explosies plaats bij woningen aan de Goedenrade en aan de Stapelen. De eerste was vermoedelijk een vergisaanslag, de tweede betrof het huis van de vriendin van Klaas Otto. Bij beide nachtelijke explosies vielen geen gewonden, maar raakten wel de woningen beschadigd.

Vergisaanslag

Op 26 juli vond een zware ontploffing plaats bij een woning aan de Goedenrade. Het huis raakte zwaar beschadigd. Het ging volgens de politie vermoedelijk om een vergisaanslag omdat ook toen de woning van Grada K., de vriendin van voormalig No Surrender-kopstuk Klaas Otto, het daadwerkelijke doelwit zou zijn, maar de dader(s) zich vergist zouden hebben.

Op 31 juli ging bij de woning van Grada K. aan de Stapelen een explosief af. Na deze nieuwe aanslag werden in de wijk door de gemeente tijdelijk camera’s geplaatst.

Treinstation

Tijdens het rechercheonderzoek naar beide explosies kwam de 20-jarige verdachte uit Rotterdam in beeld. Hij werd donderdagavond om 20.45 door de Belgische politie aangehouden op een treinstation in Brussel.

De politie meldt dat de overleveringsprocedure om de Rotterdammer naar Nederland te krijgen in gang wordt gezet.