Man (20) opgepakt voor reeks aanslagen in Purmerend en Middenbeemster

Een 20-jarige man uit Purmerend is zaterdag aangehouden in verband met een reeks geweldsincidenten afgelopen week in Purmerend en Middenbeemster. De verdachte werd in Amsterdam door een arrestatieteam aangehouden.

Kogelinslagen

Dinsdagavond rond 21.45 kreeg de politie een melding van een schietpartij op de Belthoeve in Middenbeemster. Dinsdagnacht rond 04.30 uur werden er knallen gehoord aan de Boeierstraat. Daar bleek de gevel en het raam van een woning beschadigd door kogelinslagen. Vermoedelijk werd er ook vuurwerk afgestoken bij de voordeur van de woning.

Explosief

Op donderdagavond rond 22.50 werd een woning aan de Weverstraat in Purmerend beschoten. Donderdagnacht rond 03.10 ging een explosief af bij een woning aan het Groenveld in Middenbeemster. Door de explosie en brand raakte de woning zwaar beschadigd. De brandweer wist de brand te blussen, maar de woning is onbewoonbaar geworden door de brand.

Het onderzoek naar de vier incidenten is volgens de politie in volle gang. Ook wordt onderzocht of er een verband bestaat tussen de aanslagen.

De 20-jarige man uit Purmerend man zit vast en wordt gehoord. De politie zegt meerdere aanhoudingen niet uit te sluiten.