Man (21) aangehouden in onderzoek naar vermiste Ercan Öztürk

De politie heeft maandag een 21-jarige man uit Apeldoorn aangehouden in het onderzoek naar de sinds maart 2021 vermiste Ercan Öztürk. Hij wordt ervan verdacht mogelijk betrokken te zijn bij de vermissing van de 29-jarige Öztürk uit Apeldoorn.

Ercan Özturk vertrok op zondagmiddag 28 maart 2021 vanuit zijn woning in Apeldoorn en keerde daar niet terug. Zijn zwangere vrouw sloeg daarop alarm. Zes dagen na zijn verdwijning heeft de politie onderzoek gedaan in een woning aan de Lebuïnuslaan in Deventer. Dat leverde niets op. Ook een zoektocht in een huis aan de Zevenbergenstraat in Deventer was zonder resultaat.

Kuil

In december vorig jaar werd door het onderzoeksteam de hele dag gezocht in meerdere bospercelen in en rondom Schalkhaar. Dat gebeurde naar aanleiding van een anonieme tip. Ook deze zoektocht leverde niets op. Later trof de politie nog een onbekende kuil aan in het bosperceel, maar ook dit was zonder resultaat.

Op 2 november heeft de politie ook een groot bosgebied uitgekamd bij Schalkhaar/Diepenveen. Dit heeft nog niets opgeleverd. De politie gaat door met het onderzoek naar de vermiste Ercan Özturk. Sinds zijn vermissing is er geen enkel teken van leven geweest.

Deventer

De politie vermoedt dat Özturk op 28 maart 2021 in een lichtblauwe Volkswagen Polo is gestapt en in de richting van Deventer is gereden. Hij zou daar één of meerdere afspraken hebben. Het is volgens de politie onduidelijk of hij in Deventer is aangekomen, al zou hij die middag nog gezien zijn in de omgeving van de Lebuïnuslaan. Grootschalig forensisch onderzoek in die straat leverde niets op. De politie houdt nog steeds meerdere scenario’s open.