Man (23) aangehouden voor dodelijke schietpartij in Amsterdam-Osdorp

Man (23) aangehouden voor dodelijke schietpartij in Amsterdam-Osdorp

De politie heeft woensdag een 23-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in de Etnastraat in Amsterdam-Osdorp op 12 oktober. Bij de schietpartij kwam een 18-jarige man om het leven. Een 17-jarige jongen raakte zwaargewond.

(Beeld: Mizzle Media / Michel van Bergen)

Voorarrest verlengd

Het Openbaar Ministerie meldt dat de 23-jarige verdachte vrijdag is voorgeleid bij de rechter-commissaris en twee weken langer vast blijft zitten. De verdachte zit in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Het slachtoffer is volgens Het Parool de 18-jarige Jamario uit Amsterdam-West. Hij werd in de nacht van 11 op 12 oktober rond 00.15 neergeschoten op de Etnastraat in Amsterdam-Osdorp. Ook op de Lutkemeerweg werd een zwaargewond slachtoffer aangetroffen, een 17-jarige jongen uit Amsterdam. Beide zwaargewonde slachtoffers werden met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, waar de 18-jarige man dezelfde nacht aan zijn verwondingen overleed. De 17-jarige ligt nog in het ziekenhuis.

De recherche onderzoekt het motief van de schietpartij. Het OM zegt dat het incident voor zover nu bekend niets met de drillrapscene te maken heeft.

Uitgebrande auto

Op 13 oktober werd op een parkeerplaats aan de Noorddammerweg in Amstelveen een volledig uitgebrande auto aangetroffen. De politie vermoedt dat het voertuig betrokken is geweest bij de dodelijke schietpartij aan de Etnastraat.