Man (35) aangehouden in onderzoek naar liquidatie Johan van Boxtel

De politie heeft maandagmiddag rond 15.00 een 35-jarige man uit Geldrop aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van Johan van Boxtel in 2017. Het slachtoffer werd op 7 mei 2017 doodgeschoten op de Memlincstraat in Eindhoven.

Media-aandacht

Enige tijd geleden kreeg de politie nieuwe informatie binnen, in het onderzoek naar de moord op de destijds 32-jarige Van Boxtel. De zaak kreeg volop aandacht in media en opsporingsprogramma’s maar het onderzoek lag lange tijd stil. Door de nieuwe informatie werd het onderzoek nieuw leven ingeblazen en werd een speciaal rechercheteam opgetuigd.

Criminele milieu

Dat leidde maandag tot de arrestatie van een 35-jarige man uit Geldrop. De politie houdt er rekening mee dat de aanleiding voor de schietpartij in het criminele milieu moet worden gezocht en sluit niet uit dat er meer arrestaties gaan volgen.

Van Boxtel was een bekende van de politie. De politie liet in 2017 weten dat hij zich al enige tijd bedreigd had gevoeld.

Gouden tip

In november 2020 had de familie van Johan van Boxtel de uitstaande beloning voor de gouden tip die naar de dader leidt verhoogd met 50.000 euro. Justitie loofde eerder al 20.000 euro uit.