Man (38) op vliegveld opgepakt voor schietpartij met zwaargewonde in Hoogvliet

Man (38) op vliegveld opgepakt voor schietpartij met zwaargewonde in Hoogvliet

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag op Rotterdam-The Hague Airport een 38-jarige man uit Veendam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij in Hoogvliet, waarbij op 22 februari een 35-jarige man uit Hoogvliet zwaargewond raakte.

(Beeld: JBMedia)

Agenten troffen het slachtoffer op 22 februari 2024 zwaargewond aan op het Koolwitjespad in Hoogvliet. Ze verleenden direct eerste hulp aan het slachtoffer, die daarna naar een ziekenhuis werd overgebracht voor verdere behandeling. Het incident gebeurde rond 07.00. Het slachtoffer lag voor een pick up-truck die hij volgens omstanders aan het inladen was. Het zou gaan om een bewoner van de straat.

Gesignaleerd

Volgens de politie vluchtte de verdachte in een kleine, zwarte auto. De verdachte stond gesignaleerd en werd woensdag door de Koninklijke Marechaussee aangehouden op het vliegveld Rotterdam-The Hague Airport. Het gaat om een 38-jarige man uit Veendam.

Voorgeleiding

Hij wordt binnenkort voorgeleid aan de rechter-commissaris die bepaalt of de verdachte langer vast blijft zitten. Het onderzoek naar de toedracht van het incident wordt voortgezet, aldus de politie donderdag in een persbericht.