Man aangehouden in liquidatiezaak uit 2004 (VIDEO UPDATE)

De politie heeft dinsdagochtend een verdachte aangehouden voor de moord op Robert Sengers (40), die op 8 september 2004 werd geliquideerd in Esbeek. De verdachte is een 57-jarige man die op het moment van aanhouding in de gevangenis een straf uitzat voor een ander strafbaar feit.

Opsporing Verzocht

De politie heropende in augustus 2017 deze cold case en vroeg daarbij de hulp van het publiek in Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. Ook zette het onderzoeksteam forensische technieken in om meer duidelijkheid in de zaak te krijgen.

Restaurant

De moord vond in 2004 plaats op de parkeerplaats van restaurant Malang, tegenwoordig bekend als restaurant Het Landgoed, rond 20.45. De schutter loste meerdere schoten, Sengers overleed ter plekke. De dader ging ervandoor op een scooter in de richting van de Groenstraat in Esbeek.

Die scooter is kort na de moord gevonden, hij was achtergelaten in de bosjes bij de kruising van de N269 en de Groenstraat. Er zijn toentertijd dna-sporen veilig gesteld, maar die leverden in 2004 nog geen match op. Mogelijk is dit door nieuwe technieken nu wel een werkbaar spoor geworden.

Criminelen

Rob Sengers woonde samen met zijn vrouw en twee kinderen in Neerpelt, een plaatsje net over de Belgische grens. Hij had nauwe contacten met verschillende criminelen. In 2004 woonden daar bijvoorbeeld Nederlandse criminelen als Sam Klepper (in 2000 vermoord) en John Mieremet (in 2005 vermoord). Sengers’ naam dook op in Belgische bedrijvenstructuren waar ook de naam van Mieremet in voorkwam.

Ook crimineel Marco Eijk woonde in Neerpelt, hij was bevriend met Sengers. Eijk is op 5 april 2004 geliquideerd op een landweggetje in het grensgebied van België en Nederland.

De politie vermoedt dat op de dag van de moord Sengers een afspraak had met een man van wie hij nog een grote som geld tegoed had. Het is niet uitgesloten dat die man verantwoordelijk is voor de moord, hetzij als opdrachtgever of als uitvoerder, aldus de politie.