Man aangehouden in moord-zaak Zaandam

In Amsterdam-Noord heeft de politie een verdachte aangehouden in verband met de vondst van een brandende bestelbus, rond 16.30. Het is inmiddels zeker dat dit een vluchtauto is die is gebruikt na de moord op Lucas Boom, dinsdagmiddag in Zaandam.

Onduidelijk

De verdachte is in de buurt van de brandende bestelbus aangehouden op basis van een signalement. De man zit vast en wordt verhoord omdat hij iets te maken zou hebben met de uitgebrande bus. Zijn mogelijke rol is nog onduidelijk.

Busje

In een woonwijk in Zaandam is vanmiddag de 43-jarige Lucas Boom doodgeschoten. De straat waar de moord plaatsvond grenst aan een schoolplein waar op dat moment veel kinderen waren. De zoon van Lucas Boom was op één van de scholen aanwezig, volgens getuigen. Na de schietpartij spraken getuigen van een bruin of leverkleurig Volkswagen-busje dat als vluchtauto was gebruikt. Het blijkt te zijn gegaan om een een donkere Volkswagen Transporter Multivan.

Pet

De politie zocht in verband met de brandstichting van auto naar een man die door getuigen was gezien. Het gaat om een blanke of licht getinte man van 1.80 met een vadsig postuur en een pet.