Man doodgeschoten bij Coevorden (UPDATE)

In het buurtschap Holtheme, vlakbij Coevorden (Drenthe) is gisteravond langs de kant van de weg een zwaargewonde man aangetroffen. Volgens getuigen was het slachtoffer in zijn buik geschoten. Ondanks pogingen tot reanimatie overleed de man ter plekke. Er is een verdachte aangehouden. 

Een buurtbewoner tegen lokale media: ‘Het lichaam lag aan de ene kant van de berm en aan de andere kant stond een auto met de deur open. Het reservewiel van de auto lag naast het voertuig. Er was geen sprake van een lekke band.’

Politiebureau afgezet

De verdachte die later die avond werd aangehouden voor betrokkenheid bij de zaak, is afkomstig uit Coevorden. Volgens het Dagblad van het Noorden was het politiebureau in Coevorden (foto) gisteravond enige tijd afgezet. Dat zou te maken hebben met de schietpartij in Holtheme. De krant schrijft dat de verdachte het politiebureau onder vuur heeft genomen. Dat is inmiddels door de politie bevestigd. De identiteit van het slachtoffer en de verdachte, een 28-jarige man uit Coevorden, zijn nog niet bekend gemaakt.