Man (36) doodgeschoten in Dordrecht, auto doorzeefd met kogels (UPDATE)

Bij een schietpartij aan de Van Den Tempelstraat in Dordrecht is zaterdagnacht een man overleden. De politie meldt dat het gaat om de 36-jarige Remsley Eisden uit Dordrecht. Het slachtoffer zat in een geparkeerde auto toen hij door tientallen kogels uit een automatisch wapen onder vuur werd genomen. Hij was op slag dood. Van de schutter(s) ontbreekt elk spoor.

(Beeld: MediaTV)

Volgens buurtbewoners klonken er rond 00.30 zeker twee mitrailleursalvo’s vlakbij winkelcentrum Crabbehof. In de auto zijn tientallen kogelinslagen te zien. Ook een ruit van de auto is kapot geschoten. Op straat liggen meerdere kogelhulzen.

20 rechercheurs

Agenten en ambulancepersoneel waren snel ter plaatse na de melding van de schietpartij, maar hulp mocht niet meer baten. De politie startte direct een buurt- en forensisch onderzoek en nam meerdere kogelhulzen in beslag. Een team van 20 rechercheurs zet het onderzoek voort.

De schutter(s) zouden in de richting Zuidendijk zijn weggevlucht.

Wat de aanleiding voor de schietpartij is, is nog onduidelijk.

In een filmpje dat op YouTube staat, vertelt Remsley Eisden dat hij op 15-jarige leeftijd vanuit Curaçao naar Nederland kwam om hier te gaan werken in de bouw.