Liquidatie in Rotterdam-Oost (UPDATE2)

In Rotterdam is vrijdagavond rond 22.15 een man geliquideerd met een automatisch wapen. Getuigen meldden aan de politie dat er werd geschoten op de Clazina Kouwenbergzoom, in de oostelijke wijk ‘s Gravenland. Agenten troffen daar een zwaargewonde man aan, die even later ter plekke is overleden. Het slachtoffer is volgens een betrouwbare bron Cevat B.. Het gaat waarschijnlijk om een afrekening in het criminele circuit.

Op de Akkerwinde in Capelle aan den IJssel is een brandende auto aangetroffen. De politie zegt te onderzoeken of die auto verband houdt met de moordaanslag. De politie heeft gezegd dat het slachtoffer een 58-jarige Rotterdammer is. Getuigen zeiden tegen het AD dat er zeker tien schoten zijn afgevuurd.

Een doorgaans betrouwbare bron meldde aan Crimesite zijn identiteit. Cevat B. was van Turkse komaf en al decennia actief in het criminele milieu in Rotterdam. Hij kreeg slechts één relatief korte celstraf, aan het begin van deze eeuw.

B. was wezen eten in een restaurant in het centrum van Rotterdam. Nadat hij thuis was gekomen werd hij beschoten toen hij zijn hond ging uitlaten, aldus de bron.