Man doodgeschoten op straat in Den Haag (UPDATE1)

Bij een schietpartij aan de Wenckebachstraat in Den Haag is vrijdagavond rond 20.45 een man doodgeschoten. Volgens het Algemeen Dagblad gaat het om ‘Murat’, een man van 41 jaar uit Den Haag. Hij zou in juli vorig jaar al eens zijn beschoten toen hij in Rotterdam was. Hij raakte toen gewond aan zijn voet.

Motorrijder

Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer nog proberen te reanimeren, maar de man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Er is geen verdachte aangehouden. Volgens Omroep West vond de schietpartij plaats op een vrij drukke plek met een speeltuin vlakbij. Het slachtoffer zat volgens getuigen in een auto die geparkeerd stond. Een motor met een buitenlands kenteken met daarop twee personen zou zijn langsgereden, waarna het slachtoffer werd beschoten. Op beelden is te zien dat een lichtblauwe Renault Twingo is doorzeefd met kogels.

De politie en hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse net als personeel van de Koninklijke Marechaussee.

Zwarte schermen

Het slachtoffer is ter plaatse overleden.

De politie deed vervolgens lange tijd forensisch onderzoek. De plaats delict is afgezet met politielinten en zwarte schermen.

De schutter of schutters zijn voortvluchtig. De achtergrond van de schietpartij is mogelijk drugsgerelateerd. De broer van het slachtoffer zei tegen het Algemeen Dagblad dat hij ‘foute vrienden’ zou hebben gehad.