Man en agent gewond bij grote vechtpartij in Bergen op Zoom

Bij een vechtpartij tussen ongeveer 20 man in Bergen op Zoom is zaterdagnacht een agent gewond geraakt en een man knock-out geslagen en getrapt. De politie heeft een 41-jarige man uit Stavenisse (Zeeland) aangehouden vanwege mishandeling van de agent. Ook in Doetinchem en Roosendaal was zaterdagnacht sprake van politiegeweld.

Bewusteloos

De vechtpartij begon rond 1.00 in de Lievevrouwenstraat in Bergen op Zoom. Toen agenten ter plekke kwamen, bleek iets verderop een man knock-out te zijn gegaan als gevolg van de vechtpartij. Hij zou nog geschopt zijn terwijl hij al buiten kennis op straat lag. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Het is onbekend hoe hij eraan toe is.

Agent getrapt

Twee mogelijke vechtersbazen werden rennend ingehaald door de politie. Bij de controle van hun identiteitsbewijzen bemoeide een derde man zich met de situatie die weigerde de bevelen van de agenten op te volgen. Toen de twee agenten hem wilden boeien haalde de verdachte hard uit naar een van hen en kwamen de drie op de grond terecht. De verdachte, een 41-jarige man uit Stavenisse, trapte daarop een van de agenten tegen zijn schouder. De agent raakte daarbij gewond, moest behandeld worden aan zijn schouder en kan voorlopig niet werken. De verdachte zit nog vast.

Meer politiegeweld

Ook in Doetinchem en Roosendaal was zaterdagnacht sprake van politiegeweld. In Doetinchem keerden 50 man zich tegen de politie na een massale vechtpartij waarbij uiteindelijk vier mannen werden opgepakt.

In het centrum van Roosendaal is de politie zaterdagnacht bekogeld met vuurwerk, glazen en flessen. De politie voerde charges uit en veegde de Nieuwe Markt schoon. Vier mannen en een meisje zijn aangehouden. Rond 03.30 waren er opstootjes in en buiten een café in het stadscentrum, vermoedelijk nadat in een café een vechtpartij was ontstaan tussen twee groepen jongeren. Toen enkele jongeren daarop de kroeg werden uitgezet, keerden ze zich tegen de politie.