Man geeft zich dag na wilde achtervolging zelf aan op bureau

De man die afgelopen maandag in een wilde achtervolging met de politie terechtkwam, heeft zich dinsdag zelf op het politiebureau aangegeven. Hij is daar aangehouden.

Roekeloos

Een dag na de wilde achtervolging op maandag meldde de Amsterdammer zichzelf op het politiebureau. Een woordvoerder van de Landelijke eenheid van de politie laat aan de Amsterdamse nieuwszender AT5 weten dat hij op het bureau is aangehouden voor diefstal met geweld en roekeloos rijgedrag. Ook zal hij worden aangeklaagd voor het stelen van een auto, in overleg met de Belgische justitie.

Crash

Op maandagavond reed de man met een gestolen auto vanaf België de grens over. Nederlandse agenten kregen de auto in de gaten toen hij in de omgeving van de grens passeerde en zijn kenteken aangaf dat het voertuig was gestolen. De politie zette de achtervolging in om de man te pakken.

Onderweg wisselde de Amsterdammer twee keer van voertuig. In Geldermalsen trok hij iemand uit een Mercedes om daar mee verder te rijden richting de stad. In de Kromme Mijdrechtstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt bedreigde hij een taxichauffeur met een mes, die zijn sleutels aan hem moest geven.

Rammen

Met de taxi ramde de man onder andere meerdere geparkeerde auto’s en de slagbomen van de Zeilbrug, waardoor hij schade aan zijn voorruit opliep. De achtervolging eindigde uiteindelijk in de Ariana Nozemanstraat in Amsterdam-Slotervaart, omdat de taxi een lekke band kreeg. Toen hij daarna te voet vluchtte, kon de politie hem nergens meer vinden.