Man gewond bij schietpartij in Tilburg (UPDATE)

Bij een schietpartij in Tilburg is vrijdagnacht een man gewond geraakt. De schoten vallen na een ruzie, waar de politie in eerste instantie op afgaat.

Foto is ter illustratie

Gewond

De schoten vielen rond 1.20 uur aan de Burgemeester Brokxlaan in Tilburg, in de nacht van vrijdag op zaterdag. Een man bleek bij het incident gewond te zijn geraakt. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie zette de omgeving af, stelde sporen veilig en startte een onderzoek. Wat zich precies heeft afgespeeld is nog onduidelijk, meldt het Brabants Dagblad. Ook over de mogelijke betrokkenen is niets bekend gemaakt.

Opstootje

Later op zaterdag meldt de politie dat de schietpartij de uitkomst was van een ‘opstootje’ in de omgeving van de Jan Heijnstraat in Tilburg, rond 00.30 uur. Daarbij komt de politie te pas, die ook weer vertrekt als de ruzie lijkt gesust.

Maar kennelijk laait de ruzie weer op. Even na 1.00 uur wordt door een getuige gemeld dat hij een luide knal hoort in de Burgemeester Brokxlaan. Ook ziet hij een persoon op de grond liggen. Dat is volgens de politie een 29-jarige man, met een schotwond. Hij is bij kennis en wordt niet levensgevaarlijk gewond naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie is een onderzoek gestart naar de poging tot moord, of doodslag, geeft ze aan.