Man in Breda in slaap geliquideerd

De 26-jarige Soufian Z., die op 9 januari van dit jaar dood werd gevonden in een woning aan de Roeselarestraat in Breda, is in zijn hoofd geschoten terwijl hij op de bank lag te slapen. De 2 verdachten die vrijdag bij een pro forma-zitting voor de rechter stonden, raakten tijdens hun vlucht zwaargewond. 

Het gaat om Azzedinne A. en Anel B. De 2 vielen van het balkon van de woning waar de dode Soufian Z. op de bank lag. Volgens de politie sprongen de verdachten van het balkon, de advocaten van de verdachten zeggen dat ze er door agenten van af zijn geschoten. De flat waar Soufiane Z. lag te slapen was al langere tijd in gebruik bij verdachte Azzedinne A.

Kruitsporen

Tijdens de zitting bleek dat op beide wapens die zijn gebruikt om Soufian Z. te liquideren het dna van de 2 verdachten is teruggevonden. Op de handen van beide verdachten werden kruitsporen aangetroffen.

De twee verdachten werden per toeval bij een routinecontrole staande gehouden. Tijdens die controle vond de politie een tas met vuurwapens. De 2 verdachten sloegen daarop op de vlucht en gingen de flat van A. binnen waar de dode Soufiane Z. op de bank lag. Toen de politie de flat binnenviel probeerden de 2 via het balkon te ontkomen. Bij hun val van het balkon raakten beide mannen gewond. Azzedinne A. raakte in coma. Hij zit inmiddels in een rolstoel en verblijft nog steeds in een penitentiair ziekenhuis. Volgens A. hebben 2 andere mannen Soufian Z. doodgeschoten. Hij weigerde namen te noemen.

Risico

Volgens advocaat Jan-Hein Kuijpers lopen beide verdachten het risico geliquideerd te worden.