Man in Düsseldorf opgepakt voor schiet- en steekpartij Winschoten

De Duitse politie heeft woensdagmiddag een 58-jarige man uit Winschoten aangehouden op het vliegveld Düsseldorf. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schiet- en steekpartij in Winschoten op donderdag 6 juli. De man zal binnenkort overgeleverd worden naar Nederland.

Op 6 juli vonden op twee verschillende locaties in Winschoten in de middag en avond een steek- en schietpartij plaats. Bij de incidenten raakten een 29-jarige man uit Winschoten, een 33-jarige man uit Winschoten en een 28-jarige man uit Groningen gewond.

De recherche startte na de twee incidenten een onderzoek, waaruit aanwijzingen naar voren kwamen die hebben geleid tot de aanhouding van de man. De Duitse politie heeft hem aangehouden op het vliegveld Düsseldorf. Hij zal binnenkort overgeleverd worden naar Nederland.

De politie meldt dat het onderzoek nog niet is afgerond. Zo wordt er onderzoek gedaan of de schiet- en steekpartij mogelijk verband houden met andere incidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.