18-jarige man overleden onder verdachte omstandigheden (UPDATE)

In Alkmaar is op woensdagavond een overleden man aangetroffen, onder verdachte omstandigheden. Later op de avond is naar aanleiding hiervan een persoon aangehouden.

Overleden

In een tuin aan de Baansingel in Alkmaar is woensdagavond rond 19.50 door de politie een overleden man aangetroffen. De politie bericht donderdagmorgen dat de man onder verdachte omstandigheden is gestorven.

Ruzie

De politie kreeg laat in de middag, om 17.15, melding van een ruzie tussen meerdere personen aan de Baansingel, in de Alkmaarse wijk Overdie. Hierbij zouden mogelijk ook schoten zijn gehoord. Na forensisch onderzoek door de politie, werd het slachtoffer in de tuin gevonden. Het gaat om een 18-jarige man uit de gemeente Waadhoeke, in Friesland.

Vast

Later op de avond is een 58-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Die persoon zit volgens de politie nog steeds vast. Zijn betrokkenheid bij de zaak wordt onderzocht.

De politie wijst erop dat er beelden circuleren van de overleden man. Ze roept op die beelden niet online te delen, uit respect voor de nabestaanden.

Op die beelden, van boven gefilmd, zie je een man die van boven ontkleed is, aldus NH Nieuws. Hij ligt voorover op de grond in een plas bloed.

Opvallend is dat hij in de tuin ligt náást de hoekwoning waarvan het raam kapot is en die is afgezet door de politie. Hoe hij daar terecht is gekomen is niet duidelijk.

Louche figuren

Buren beschrijven het hoekhuis als een ‘buurtcafé met rare mensen’ en ‘louche figuren’ die in en uitlopen. ‘Ik herken thuislozen uit de stad. Ik vermoed dat het een drugshol is’, aldus een buurman die anoniem wil blijven.

Hij zegt dat de politie afgelopen zomer minimaal acht keer voor de deur stond. ‘Eén keer is de bewoner zelfs met getrokken pistool uit zijn woning gehaald.’ De autoriteiten zijn bekend met overlastmeldingen in de wijk, melden ze aan NH Nieuws.

Uit cijfers van de politie blijkt dit jaar dat er meerdere keren is gebeld voor incidenten rondom jeugd, dronkenschap en drugsgebruik.

Opmerkelijk is dat op foto’s is te zien dat ook de Dierenambulance aanwezig was op de locatie. Een woordvoerder van de politie laat weten dat er een hond is meegenomen door de dierenambulance ‘omdat er niemand meer was om voor te zorgen’.

Dood

NH Nieuws citeert een buurvrouw: ‘Ik hoorde een vrouw schreeuwen: hij is dood, hij is dood.’ De hevig geëmotioneerde Demelsa vertelt hoe ze gisteren twee knallen hoorde en uren later zag hoe een lijkzak door agenten uit een van de woningen onder haar werd gedragen.