Man uit Vlissingen (25) opgepakt voor schietpartij in Tilburg

De politie heeft woensdag de 25-jarige Delano H. uit Vlissingen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in mei een man neergeschoten te hebben op het Bart van Peltplein in Tilburg. Kort na de schietpartij hield de politie al twee personen aan op verdenking van hun mogelijke betrokkenheid.

Vuurwapen

Op 14 mei rijdt een automobilist rond 18.30 met zijn auto het parkeerterrein op bij de Jumbo aan het Bart van Peltplein. Nadat de auto geparkeerd staat, stappen twee personen bij hem in. Daarna stapt een van de mannen uit de auto en roept: ‘vuurwapen, vuurwapen’. Meteen hierop wordt deze man in zijn been geschoten. Vervolgens strompelt hij het parkeerterrein op, schreeuwend van pijn, en vraag hij volgens de politie aan omstanders om de hulpdiensten te bellen.

Schutter

Kort na de schietpartij hield de politie twee personen aan vanwege hun mogelijke betrokkenheid. Uit het politieonderzoek blijkt later wie de vermoedelijke schutter is; de 25-jarige Delano H. uit Vlissingen. Op 1 juni bracht de politie zijn foto en identiteit naar buiten.

Hij kwam recent naar voren in een ander onderzoek en zo heeft de politie hem aan kunnen houden.