Luik: Zes doden 123 gewond (UPDATE)

 

Het dodental van het bloedbad in Luik is opgelopen naar zes doden en 123 gewonden, zo meldden verschillende Belgische media vanavond. Rond half één dinsdagmiddag wierp een man vier granaten in de richting van een bushokje in het centrum van de stad Luik. Hij schoot daarna ook met een Kalashnikov op willekeurige mensen. Het gebeurde in hartje centrum op de Place Saint-Lambert waar een kerstmarkt aan de gang was. De politie zocht nog uren naar andere daders maar het bleek te gaan om één enkele dader. Kijk naar de eerste video.

 

  

De politie heeft in de paniek wel vermeende daders achtervolgd en daarbij zou ook geschoten zijn, maar uiteindelijk zijn er geen andere daders aangetroffen.

De van de plaats delict twitterende journalist Gaspard Grosjean ging lange tijd uit van twee of drie daders. Grosjean twitterde ook bijgaande foto’s door.

 

 

 

 

 

Er brak paniek uit en de winkels in de omgeving zijn gesloten.

Een kind van 2 jaar werd zwaargewond in een ziekenhuis gebracht. Er zijn ook Nederlandse ambulances op weg naar Luik.

Een man van ongeveer veertig jaar gooide of schoot de granaten.

Rechts op de foto het bushokje.

 Het is waarschijnlijk geen terroristische aanslag. In 2003 zijn in Frankfurt vier Algerijnen veroordeeld tot celstraffen omdat ze een bomaanslag hadden gepland op een kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg. Die aanslag is nooit uitgevoerd.