Mark de J. ontkent moord Everink

Tenniscoach Mark de J., die in maart werd opgepakt voor de moord op Koen Everink, ontkent betrokken te zijn bij de dood van de zakenman. Naar eigen zeggen werd hij op de avond van de moord voor het huis van Everink door minstens vier onbekende mannen overmeesterd, bedreigd en meegenomen. 

Volgens  De J. hoorde hij pas de volgende ochtend van de dood van Koen Everink. Hij heeft zich toen zelf bij de politie gemeld.

Gestalkt

De tenniscoach heeft verklaard dat hij de maanden voorafgaand aan de moord op Everink werd lastig gevallen en gestalkt door onbekende mannen. Zij wilden allerlei informatie over de zakenman. Dat gebeurde onder andere tijdens een tennistoernooi in Ahoy. Omdat hij bang was, zou hij die voorvallen niet met Everink hebben besproken.

Enige verdachte

Volgens de advocaat van De J., Pieter Hoogdam, staan er in het onderzoeksdossier geen feiten die de lezing van zijn cliënt weerleggen. Het Openbaar Ministerie hecht weinig waarde aan de verklaringen van de tenniscoach en ziet hem nog steeds als enige verdachte.

Onbekend bloedspoor

Uit het dossier blijkt ook dat er op een van de sokken van Everink een onbekend bloedspoor is aangetroffen. Dat is dus ook niet afkomstig van De J. Verder is uit het politieonderzoek gebleken dat Everink met veel geweld om het leven is gebracht en met kracht voor zijn leven heeft gevochten. Hij had veel steekwonden, vooral in zijn rug.

Everink heeft nog met al zijn macht geprobeerd de keukendeur te sluiten voor zijn belager(s).

Maandag is er een pro forma-zitting in de zaak Everink.

Een uitgebreide reconstructie vandaag in de papieren Telegraaf.

Eerdere berichten onder andere:

Tenniscoach zag Everink als laatste

OM verdenkt Mark de J.

‘Verdachte had al langer conflict met Everink’