Ex-Marokkaans-parlementslid aangehouden in NL

Verschillende Marokkaanse media melden dat bij een politie-actie vorige week oud-Roosendaler en lid van het Marokkaanse parlement Said Chaou (50) is opgepakt. De Marokkaanse autoriteiten zouden om zijn uitlevering hebben gevraagd.

Familie

Het Openbaar Ministerie geeft geen commentaar op de berichtgeving. Chaou werd dinsdag gearresteerd in een onderzoek naar internationale drugshandel van een ‘criminele familie’. Hij zou 140.000 euro en een biljettenteller op zak te hebben gehad.

Zaimi

Volgens de Marokkaanse media zou Chaou in Nederland een vermogen van miljoenen euro’s bezitten. Er zou een verband zijn met de grote drugszaak in Marokko tegen van Najib Zaimi en Hicham Chouhou die in 2010 zijn veroordeeld.

Coffeeshop

Chaou woonde 22 jaar in Nederland en is oorspronkelijk afkomstig uit Al-Hoceima, in het Rif-gebergte. Hij had een bouwbedrijf en een coffeeshop in Roosendaal. In 2000 ging de Roosendaalse Marokkaan terug naar zijn vaderland om daar te investeren in de toeristische sector. In 2007 werd hij parlementslid voor de Parti Al Ahd; de ‘partij van de belofte’.