‘Marokkaans toernooi Badr was verzinsel’

Het omstreden toernooi naar aanleiding waarvan de advocaat van Badr Hari afgelopen weekend de verdediging neerlegde, is een verzinsel. Dat schrijft de biograaf van de kickbokser, Jens Olde Kalter, op zijn blog. Volgens hem zijn advocaat Bénédicte Ficq en het gerechtshof bij de neus genomen.

Prospectus

Ficq maakte dit weekend bekend Badr Hari niet meer te verdedigen nadat De Telegraaf haar ervan op de hoogte had gesteld dat de organisatie van het toernooi aan de krant zou hebben laten weten dat Badr Hari niet zou komen. Ficq toonde het hof vrijdag een prospectus van het toernooi waarmee ze het financiële belang dat Badr Hari zou hebben om daar op te treden kracht bijzette. Later die middag liet Hari via Instagram weten dat hij afzag van het toernooi ‘vanwege gebrek aan voorbereidingstijd.’ Nu meldt Olde Kalter meldt dat er helemaal geen toernooi was. ‘Er is nergens iets over een toernooi met Badr Hari te bekennen. Niet op de gebruikelijke websites en fora, en er is ook geen nieuws uit Marrakesh.’

Leugens

Volgens Olde Kalter is Ficq in de leugens van Hari getrapt en heeft ze de president van het hof een verhaaltje op de mouw gespeld met het verhaal van het vechtsportgala. Ook het feit dat Hari een dag voor aanvang van het toernooi nog op een zitting in zijn rechtszaak verscheen zou erop wijzen dat er geen toernooi was. Vechters reizen doorgaans dagen tevoren naar de toernooi-lokatie af.

Het Amsterdamse gerechtshof liet maandag weten dat ondanks het afhaken van Hari’s advocaat arrest zal worden gewezen op 29 oktober.