ME zoekt naar sporen liquidatie Molenschot

De ME heeft vrijdag in Molenschot, vlakbij Gilze en Rijen in Brabant, gezocht naar sporen in verband met de dood van Hugo van Houten. De 27-jarige man werd maandag doodgeschoten bij Molenschot. Met dertig agenten zijn bermen, een deel van het bos en een maisveld uitgekamd. Daarbij zijn onder meer nummerplaten gevonden.

De politie onderzoekt nog of die iets te maken hebben met de moord. Dat meldt dagblad BN/DeStem.

Van Houten werd maandag dood in de bosjes gevonden. Zijn auto stond een eindje verderop. De politie denkt dat de man uit de auto is gevlucht toen hij onder vuur werd genomen. Een buurtbewoner zegt zeker tien schoten te hebben gehoord. Van Houten had onder meer een schotwond in zijn voorhoofd.

‘Voorlopig geen doorbraak’

Naar de schutter(s) wordt nog gezocht. De politie zegt dat er rekening wordt gehouden met een afrekening in het criminele circuit. Het gaat om een ingewikkelde zaak, en daarom kan volgens de politie voorlopig geen doorbraak verwacht kan worden.

Wel zijn er tips over de mogelijke vluchtauto van de dader(s) binnengekomen. Sommige getuigen hebben gemeld dat ze een witte auto met Belgisch kenteken hebben gezien. Naast deze auto en die van het slachtoffer, zou er nog een derde voertuig gezien zijn.