Mede-verdachte Belserang-zaak bekende politie

Eén van de drie mede-verdachten van Danny K. en Dick V. in de zaak van de mislukte aanslag op Etous Belserang in 2011, die vorige week zijn aangehouden, is een bekende van de politie. Het is de Amsterdammer Lucas B.. Dat hebben verschillende bronnen aan Crimesite bevestigd. Donderdagmiddag waren er in de zaak verhoren bij de rechter-commissaris in Haarlem. De advocaat van B. geeft geen enkel commentaar. De advocaten van de verschillende verdachten mogen niets over het dossier naar buiten brengen omdat er beperkingen gelden. 

Lucas B. is een bekende van de politie omdat hij verdachte is geweest in een onderzoek naar cocaïnesmokkel via de Antwerpse haven samen met de eind vorig jaar vermoorde Patrick Brisban en de kickbokser Hesdy Gerges. Hij zat kort vast omdat hij was gesignaleerd op een camera van een Antwerps hotel. Die zaak kreeg de Antwerpse recherche niet rond.    

B. was één van de beste vrienden van de in 2007 in café Jong Zuid in Amsterdam doodgeschoten Robert "Bassie" Knufman, die in wapens handelde. 

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat B. fungeerde als een schakel tussen de opdrachtgevers en de uitvoerders. Volgende week is er een raadkamerzitting voor de Haarlemse rechtbank waar zal worden beslist over de voorlopige hechtenis van de verdachten. York M. en Jaïr W. zijn dit voorjaar vrijgesproken door de rechtbank, voor betrokkenheid bij het plegen van de moordaanslag.