‘Medewerkers PI Zaanstad op dodenlijst’

In het Justitieel Complex Zaanstad is een dodenlijst opgedoken met namen van medewerkers van de gevangenis. Dat meldt RTL Nieuws. De lijst zou gevonden zijn in de cel van Lysander de R.. De vondst van de dodenlijst zou ook de reden zijn waarom De R. onlangs in allerijl werd overgeplaatst naar een andere gevangenis.

Eerder werd al bekend dat De R. personeelsleden en medegedetineerden zou hebben geïntimideerd. ‘De R. beschikt over gegevens van afdelingshoofden en andere leidinggevenden. Sommigen zijn doodsbang en durven niet meer tegen hem op te treden’ aldus een bron anderhalve week geleden tegen De Telegraaf.

MC Hardliners

Lysander R. was de leider van het Haarlemse chapter van de Hells Angels. In 2018 werd hij schuldig bevonden aan mishandeling, afpersing, bedreiging, brandstichting en wapenbezit. Hij werd toen veroordeeld tot negen jaar cel. Vanuit de gevangenis richtte hij de MC Hardliners op.

Broodje aap

Noch de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), noch de politie Noord-Holland wil reageren op het bericht dat er een dodenlijst zou bestaan. met namen van medewerkers van PI Zaanstad. De advocaat van Lysander de R., Remco Kint, laat aan RTL Nieuws weten dat ‘de dodenlijst een broodje aapje-verhaal is’.