Medewerkster Douane verdacht van witwassen

Een 48-jarige vrouw uit Barendrecht wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van witwassen. De voormalig medewerkster van de Douane zou 25.000 euro hebben gekregen van de corrupte douanier Gerrit G. Die werd eerder veroordeeld tot 14 jaar cel voor het doorlaten van grote partijen coke. 

Kringloopwinkel

Het AD meldt dat de verdachte, Nuria H., heeft verklaard dat ze zo nu en dan wat geld toegestopt kreeg van Gerrit G., maar dat dit niet meer dan 5000 euro zou zijn geweest. H. kreeg het geld naar eigen zeggen, omdat ze het na de scheiding niet meer zo breed had. Nuria H. bezweert dat ze niet heeft geweten dat het om crimineel geld ging. Dat Gerrit G. over bakken met geld beschikte verklaarde ze uit de kringloopwinkel die G. bestierde en de interieurwinkel van zijn vrouw.

Cash

Bij een huiszoeking van de woning van de vrouw vond de politie 11.000 euro cash. Het OM eist 25.000 euro van de vrouw. Ook moet ze haar Mini inleveren bij de Staat. Daarnaast eiste het OM een werkstraf van 120 uur.

Ex van Dennis van den Berg

Er verschijnen deze week meer familieleden en kennissen van drugscriminelen die in de zaak rond het corruptieschandaal van Gerrit G. een rol hebben gespeeld voor de rechtbank in Rotterdam. Maandag stond ook de ex van Dennis van den Berg voor het hekje. Van den Berg zelf werd vorig jaar veroordeeld tot 10 jaar cel in de Douane-zaak. De 45-jarige ex van Van den Berg zou 460.000 euro crimineel geld hebben aangepakt volgens het Openbaar Ministerie. Het ziet onder andere bewijs in getapte telefoongesprekken, waarin de vrouw uit Bergschenhoek het heeft over zwart geld en een dekmantel.

Stomme huismoeder

De vrouw ontkent, aldus RTV Rijnmond: ‘Ik ben maar een stomme huismoeder die niets weet. Dennis zei altijd: “Jij bent huisvrouw, ik doe de rest.”‘ Na een korte aarzeling: ‘Ik vind het knap dat ik zijn naam nog uit mijn strot krijg.’ Ze dacht dat Van den Berg een goedlopend bedrijf had in zonnepanelen: ‘Hij zei altijd dat de zaken goed gingen. Hij was eigenlijk altijd weg. Later bleek dat hij een ander had. Mijn hele leven met hem is een leugen geweest.’

Het OM eiste een werkstraf van 240 uur.

Lees hier alles over de spelers in het Douane-dossier: Wie is wie in het Douane-dossier?