Meer mensen aangehouden na schietpartij Helmond

Naast de 21-jarige verdachte zijn er in het onderzoek naar de schietpartij in Helmond nog vier andere verdachten aangehouden. Dat gebeurde afgelopen dinsdag. Bij de schietpartij van maandag raakten twee onschuldige kinderen lichtgewond.

Vier mannen

De politie heeft vrijdagmiddag bekendgemaakt dat in de woning aan de Heistraat in Helmond waar de 21-jarige is aangehouden, door een arrestatieteam, nog vier mannen aanwezig waren. Deze mannen van 51, 27, 20 en 18 jaar oud zijn allen opgepakt.

Vuurwapens

Kort na de arrestatie van de 21-jarige man vonden agenten enkele vuurwapens bij het huis. Dat is de reden dat ook deze vier mannen zijn opgepakt. Specialisten onderzoeken of één van de gevonden vuurwapens is gebruikt bij het schietincident van maandag.

De 21-jarige Helmonder zit nog altijd vast en is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat de man nog zeker 14 dagen blijft vastzitten. De vier anderen worden op dit moment niet in verband gebracht met het schietincident, maar blijven verdachten in verband met de wapenvondst.