‘Meerdere moordpogingen op Jan Elzinga’

Zwollenaar Pascal E. heeft vorig jaar meerdere pogingen ondernomen om Jan Elzinga in het Groningse Marum te vermoorden. Dat zei hij donderdagmorgen tijdens de behandeling van de zogenoemde Marumse Zwembadmoord in de rechtbank in Groningen. Medeverdachte Willem P. uit Kampen is volgens E. de opdrachtgever van de moord.

De 40-jarige Jan Elzinga werd op dinsdag 10 juli 2012 bij het zwembad in Marum doodgeschoten door Pascal E., die daar bijna 15.000 euro voor zou hebben gekregen.

Te druk

E. had voor die fatale schietpartij al meerdere pogingen ondernomen om het slachtoffer te doden. Drie pogingen zouden naar eigen zeggen zijn mislukt. Mede omdat het te druk op straat was en één keer omdat het slachtoffer niet kwam opdagen. Dat blijkt uit het ‘twitterverslag’ van Telegraaf-verslaggeefster Saskia Belleman, die bij de rechtszaak aanwezig is.

Bosjes

Op die dinsdag 10 juli had Pascal E. zich verstopt in de bosjes bij het zwembad. Daar ging het slachtoffer altijd vroeg in de ochtend zwemmen. Bij de vierde poging stapte hij uit de struiken en schoot op Elzinga. Hij heeft het slachtoffer naar eigen zeggen niet eens zien vallen.

Geldnood

Pascal E. zei donderdag dat hij in geldnood zat. Wiethandelaar Willem P. kon hem wel helpen. E. zou iemand uit de weg moeten ruimen omdat diegene zijn vriendin mishandelde. Dat was dus Jan Elzinga. P. zei tijdens de rechtszaak dat dat verhaal niet klopt.

Volg Saskia Belleman voor de laatste ontwikkelingen.

Lees ook:

Marum: Geen vervolging Monique H. en broer

Bekentenis in moordzaak Marum (UPDATE)

Wapen moordzaak Marum gevonden