Menselijke resten waren van vrouw

De recherche in Amsterdam heeft laten weten dat inmiddels is vastgesteld dat de menselijke resten die zaterdag werden gevonden in een koffer aan de Zuider IJdijk van een vrouw waren.

Koffer

Zaterdag kreeg de politie rond 11.20 een melding over een koffer aan de oever van de Zuider IJdijk. Politiemensen troffen in de koffer menselijke resten aan. Inmiddels is door de recherche en een forensisch team vastgesteld dat het om de romp gaat van een vrouw. Ze was vermoedelijk tussen de 20 en 50 jaar oud. Het is om een blanke vrouw. Ze had een zwarte rok en een zwart topje aan. Op haar lichaam waren geen specifieke kenmerken zichtbaar zoals littekens of tatoeages.

Register

Na de vondst is er direct een uitgebreid onderzoek gestart. Er is in de omgeving onder meer met boten gezocht naar meer mogelijke menselijke resten. Ook wordt er gekeken in het register van vermiste personen, maar er is op dit moment nog geen duidelijkheid over de identiteit van de vrouw of wanneer zij om het leven is gekomen.

Wel is duidelijk dat de koffer er in ieder geval al op 11 januari lag. Voor het onderzoek is het uiterst belangrijk om te weten sinds wanneer de koffer er lag en of er mogelijk personen en of voertuigen bij zijn gezien, aldus de politie. De koffer is gevonden vlakbij een pad dat ten noorden van de ingang van de Piet Heijntunnel en de S114 ligt.

Het is een Samsonite met een formaat van 76 cm (h) x 46 cm (b) x 30 cm (d).