Mexicaanse crimineel bedreigt Antwerpenaar: ‘schulden zijn ereschulden’

Er is een filmpje opgedoken waarin een vertegenwoordiger van een Mexicaans drugskartel Antwerpenaar Othman El Ballouti maant om schulden te betalen. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen.

Speler

Othman El Ballouti (37) zou een belangrijke speler in het internationale milieu van de cocaïnehandel zijn, iets wat hij zelf heeft ontkend.

In het filmpje spreekt een Mexicaanse man ‘señor El Ballouti’ rechtstreeks aan.

De man identificeert zichzelf als iemand uit deelstaat Sinaloa (in het noordwesten van Mexico). Hij zegt te spreken namens Ismael “El Mayo” Zambada, de voortvluchtige leider van het Sinaloa-kartel.

Ereschulden

‘Het spijt me mijnheer Ballouti dat ik mensen heb gestuurd naar de deur van een van uw mensen, om een schuld te vereffenen’, zegt de Mexicaan.

‘U moet eens serieus worden. Schulden zijn ereschulden.’

De man nodigt Ballouti uit om de video te laten zien aan mensen uit Mexico in Europa zodat die hem kunnen vertellen wie hij is, daarmee suggererend dat met hem niet te spotten valt.

El Ballouti kwam dit jaar in het nieuws omdat in januari een 11-jarig nichtje van hem werd doodgeschoten bij een aanslag met een automatisch geweer op een woning in Merksem (Antwerpen). Hij liet daarna weten niet uit te zijn op wraak.