Mexicaanse crimineel vermoord op kinderfeestje

Francisco Rafael Arellano Félix, een Mexicaanse grote drugsbaron, is vermoord tijdens een kinderfeestje. De schutters zijn vermomd als clowns de hotelkamer binnengedrongen waar Arellano Félix was en schoten hem dood. Het slachtoffer is in zijn hoofd en borst geraakt.

De crimineel is de voormalig leider van het Tijuanakartel, die onder meer een presidentskandidaat en een kardinaal zouden hebben vermoord. Ook zou het kartel achter een bomaanslag zitten.

Arellano Félix leidde het kartel met zijn zes broers. Het kartel was in de jaren 80 en 90 een van de machtigste criminele organisaties van Mexico, die zich voornamelijk bezighield met de smokkel van coke en marihuana naar de Verenigde Staten.

Toen een aantal broers werden gedood of gearresteerd, heeft het kartel flink aan macht ingeleverd. Vooral de Amerikaanse anti-drugseenheid DEA heeft flink op de organisatie gejaagd.

Arellano Félix heeft dan ook een tijdje vastgezeten in de Verenigde Staten. Hij werd er in 2007 veroordeeld tot zes jaar cel. Na een jaar kwam hij weer vrij wegens goed gedrag.

Een van zijn broers is afgelopen augustus in Amerika veroordeeld tot 15 jaar wegens witwassen en het leiden van het Tijuanakartel. Twee andere broers zitten ook gevangen in Amerikaanse gevangenissen. Een andere broer is doodgeschoten.