Mexico zoekt vrouw om busmoorden

De Mexicaanse autoriteiten zijn op zoek naar een ‘Diana la cazadora’, ‘Diana de jaagster’. Zij zou verantwoordelijk zijn voor de moord op twee buschauffeurs in de stad Ciudad Juarez. In een brief op social media zou de vrouw hebben gezegd de moorden te hebben gepleegd uit wraak. De chauffeurs hebben volgens haar meerdere vrouwen seksueel misbruikt.

(Foto: Facebook Diana)

Diezelfde brief heeft de vrouw ook gestuurd aan de Mexicaanse krant Diario de Juarez, zo meldt de NOS. In die brief staan dezelfde details als in de berichten via social media. Voor de Mexicaanse politie een reden om de vrouw serieus te nemen.

Misbruik

Het seksueel misbruik zou hebben plaatsgevonden in de nachtbussen van Ciudad Juarez naar fabrieken over de grens in Texas, zo meldt de NOS op basis van de geschreven brief. De vrouw van de brief zegt zelf ook misbruikt te zijn. Uit wraak heeft ze twee buschauffeurs van hetzelfde bedrijf vermoord.

Volgens haar doen de autoriteiten te weinig om de vrouwen te beschermen ondanks dat veel mensen weten wat er gebeurt in de nachtbussen. De Mexicaanse krant meldt verder dat de politie ‘undercover gaat’ op de bussen. Chauffeurs zouden angstig zijn voor het geweld, maar moeten naar eigen zeggen toch aan het werk.

Het is overigens niet zeker dat de briefschrijver en dader daadwerkelijk een vrouw is.