‘Michel B. verantwoordelijk voor moord Onno Kuut’ (UPDATE)

Satudarah-oprichter Michel B. (foto) is verantwoordelijk voor de dood van Onno Kuut. Dat zegt volgens RTV Oost een getuige in de zaak, Yildiray K. Deze K. is ook bekend als Ali Osman, oud-voorzitter van het Satudarah-chapter in Duisburg. Osman werd in 2013 opgepakt en heeft daarna verklaringen afgelegd. 

Enkele maanden na zijn arrestatie begon Osman te praten met justitie, omdat hij versneld vrijgelaten wilde worden zodat hij meer tijd met zijn ernstig zieke zoontje zou kunnen doorbrengen. Volgens Duitse media zullen Osman en zijn gezin in een getuigenbeschermingsprogramma worden opgenomen, nadat hij zijn straf van maximaal 7 jaar heeft uitgezeten.

Onno Kuut

De verklaring van Osman is nu pas toegevoegd aan het dossier van de moord op Onno Kuut. Kuut, net als Michel B. afkomstig uit Enschede, werd in 2009 dood gevonden in de duinen van Hoek van Holland. Zijn lichaam was zwaar toegetakeld. Justitie verdenkt de vier zogenoemde “tattoo-killers” Cor en Brian P., Jeroen S. en Evert S. van de moord op de 30-jarige Kuut. Zij zitten al gedetineerd vanwege een mislukte liquidatie in 2009 in Amsterdam. Eerder dit jaar werd bekend dat zich een nieuwe getuige had gemeld die belastend heeft verklaard over de vier verdachten en hun betrokkenheid bij de dood van Onno Kuut.

Dubbele liquidatie

Onno Kuut zou in februari 2009 zelf betrokken zijn geweest bij de dubbele liquidatie van Boneka Belserang en Yassin Chakor. Hun lichamen werden gevonden op een parkeerterrein bij Leiderdorp langs de A4.

Oostenrijk

Michel B. werd onlangs aangehouden in Oostenrijk. Hij was voortvluchtig. Justitie en advocaten van de vier tattoo-verdachten willen dat Michel B. zo snel mogelijk verhoord wordt over de uitlatingen van Ali Osman. Deze getuigenverklaring zou ontlastend kunnen zijn voor hun cliënten.