Mieremet-bordeel nu voor backpackers

Het voormalige bordeel Princess tegenover de De Nederlandse Bank in Amsterdam wordt uitgebaat door twee Pippi Langkous-achtige meisjes (28 en 26) als hostel voor rugzakkers. Waar vroeger het bubbelbad stond ligt nu een rugzaktoerist op een iPad de kaart van Amsterdam te bestuderen. Cocomama is de naam. Eén van de twee opende al hostels in andere Europese steden. Ooit was het pand in handen van Theo Heuft die later op het Singel Yab Yum startte. Daarna kwam het in handen van onder meer John Mieremet en van een goed zakelijk contact van Mieremet. Op zeker moment brak er plots brand uit in het pand.

Die erfenis is niet belastend voor de dames. Horecavastgoedexploitant Kesefa heeft de twee dames – zachte G, Brabant – geholpen.

Het hostel heeft acht slaapzalen en vier hotelkamers. De Beatrixkamer kost overigens 120 euro per nacht. In de bordeelzaal staan bedden à 26 euro per nacht.

De naam van het hotel is ontleend aan de mythische en overspelige liefdesgodin Coco.

In dagblad De Pers grapt één van de dames: ‘De baden hebben we eruitgegooid, aangezien je er nu waarschijnlijk spontaan zwanger in raakt’.

Zie De Pers.