Minderjarige jongen aangehouden na schietpartij in Klazienaveen

Minderjarige jongen aangehouden na schietpartij in Klazienaveen

De politie heeft zaterdagavond een minderjarige jongen uit Emmen aangehouden als verdachte na een schietpartij in Klazienaveen. Het incident vond plaats aan de Pastoor Jongeriusstraat, nabij een supermarkt. Er raakte niemand gewond.

Veel getuigen

Meerdere eenheden gingen rond 19.00 ter plaatse nadat er een melding binnenkwam dat er geschoten zou zijn in Klazienaveen. Op de locatie werd een plaats delict ingericht en sporenonderzoek gedaan. Doordat er veel mensen op de locatie waren tijdens en na de schietpartij heeft de politie met enkele getuigen gesproken. Op basis van een eerste onderzoek lijkt er daadwerkelijk te zijn geschoten, maar het is nog onduidelijk met wat voor wapen dat is gebeurd.

Langer lopend conflict

Kort na het incident werd een minderjarige jongen uit Emmen aangehouden. Hij zit vast en zal worden verhoord. Uit het onderzoek moet blijken wat er exact gebeurd is en wat de toedracht is geweest. Het lijkt zeer waarschijnlijk te gaan om een al langer lopend conflict tussen personen die elkaar kennen, aldus de politie zondag,