Mishandeling Eindhoven: 1,5 jaar geëist

De nu 18-jarige Brent L. moet volgens het Openbaar Ministerie (OM) 1,5 jaar de cel in voor betrokkenheid bij de ernstige mishandeling op de Vestdijk in Eindhoven op 4 januari. De behandeling van de zaak in de rechtbank Den Bosch was achter gesloten deuren omdat L. toen nog minderjarig was. Video na de break.

Volgens het OM wordt L. samen met drie anderen verdacht van poging tot doodslag op het 22-jarige slachtoffer. Tegen hoofdverdachte Brent L. werd woensdag een celstraf van twee jaar, jeugddetentie, geëist waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Minderjarig

Een andere minderjarige verdachte hoorde het OM woensdagmorgen één jaar jeugddetentie waarvan acht maanden voorwaardelijk eisen. Twee andere verdachten, waarvan een 19-jarige, horen woensdagmiddag hun strafeis.

Beelden

Op 4 januari van dit jaar werd een 22-jarige man op de Vestdijk in Eindhoven mishandeld door een groep mensen. Op de beelden van een beveiligingscamera, die door justitie werden getoond, waren acht jongens te zien. Vier van hen worden vervolgd voor mishandeling. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen, ook toen hij op de grond lag.

Volgens de verdediging zou het tonen van de beelden door justitie voor strafvermindering moeten zorgen.

{youtube}_IIc0htveMU{/youtube}

Lees hier alles over deze zaak.