Mislukte cokedeal van Camorra in De Pijp

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdagmiddag voor de rechtbank van Amsterdam straffen van vier en vijf jaar geëist in verband met een cocaïnedeal van 100 kilo die door de politie in februari werd verstoord, in de Amsterdamse Pijp.

Ajax

Het Parool schrijft dat tegen verondersteld Camorra-lid Francesco F. (52) vijf jaar cel werd geëist. Tegen een waarschijnlijk Colombiaanse man die de bijnaam Clarissa draagt (en volgens justitie zijn ware identiteit niet wil geven) is de eis ook vijf jaar. Een oud-speler van de jeugdopleiding van Ajax – Stan B. (24) – verdient volgens de officier van justitie vier jaar celstraf.

F. beriep zich geheel op zijn zwijgrecht. Hij werd in Italië eerder veroordeeld voor een overval, poging tot moord en drugs- en wapenbezit.

Gate

De Italiaan wilde in Amsterdam 100 kilo cocaïne kopen en met de auto naar Italië (laten) brengen. Maar de zaak was tevoren al stuk omdat de Italiaanse autoriteiten geheel op de hoogte waren van plaats en tijd van de deal en die informatie naar de Nederlandse collega’s overbrachten. Een observatieteam van de Amsterdamse politie wachtte Francesco F. al op bij de gate op Schiphol en volgde hem naar een huis op de Govert Flinckstraat.

De cocaïne werd een dag later in twee porties onderschept.

Stan B. verklaarde dinsdag voor de rechtbank niet te hebben geweten wat er in de tassen zat. Hem was gevraagd koerier te spelen en zei erop ingegaan te zijn uit geldnood. Hij moet een schadeclaim voldoen vanwege een eerdere mishandeling.