Moens vertelt over de afpersing in Marbella (AUDIO)

In het onderzoek naar de poging tot afpersing van Dennis Moens in het Spaanse Marbella zijn geluidsopnames gemaakt, die zijn gevoegd in het onderzoeksdossier van de Spaanse recherche. Crimesite beschikt over de opname van een telefoongesprek van Moens (foto) waarin deze vertelt over de bedreiging aan zijn adres.

Door @Wim van de Pol

Nadat Moens vorige week na deze bedreiging naar de politie stapte opende de Policia Nacional een onderzoek. Oud-politieman en oud-medewerker van televisieprogramma Ontvoerd – Peter van V. –  had Moens benaderd, en leek hem ervan te willen overtuigen dat hij moest betalen. Bij een daaropvolgende inval in een woning in Marbella van Van V. vond de politie meerdere usb-sticks met namen en e-mail correspondentie tussen hem en personen in Nederland en België. Deze correspondentie handelt over beleggingen van kennelijk gedupeerden in Quality Investments waar Dennis Moens één van de drijvende krachten was, totdat de FIOD in 2011 een inval deed op verdenking van fraude. Het Openbaar Ministerie verdenkt Moens en twee medeverdachten ervan een pyramidespel of Ponzi-scheme te hebben opgezet. Een slepende strafzaak tegen Moens c.s. is nog steeds niet inhoudelijk behandeld, ook omdat er bijna 300 getuigen zijn opgeroepen. Er was ongeveer 350 miljoen aan verzekerde waarde.

Eindhovenaar

Uit de usb-sticks die de Spaanse politie vond bleek dat Van V. e-mailcontact had gehad met Eindhovenaar Edward J.. Deze Eindhovenaar meldde zich bij Moens nadat bekend was geworden dat Moens op 15 juni in Marbella ernstig was bedreigd. Hij zei dat hij óók – in Nederland – was bedreigd om dezelfde reden.

Moens maakte na zijn aangifte in samenwerking met de Spaanse recherche opnames van telefoongesprekken. Deze opnames maken deel uit van het strafdossier. Crimesite beschikt over een opname met Edward J..

Volgens Moens is het verhaal van deze Eindhovenaar gelogen en maakt het deel uit van de poging tot afpersing.

Edward J. wil desgevraagd geen commentaar geven op deze opname. Hij wil ook geen commentaar geven op de beschuldiging van Moens dat hij contact zou hebben gehad met Peter van V. en met hem samenspande. J. zegt Peter van V. wel te kennen.

Frank Laan, voormalig partner van Moens in Quality Investments zou deze week aangifte doen in Nederland van afpersing op basis van de informatie die is gevonden op de usb-sticks van Peter van V..

Zie ook:

Verdachte opdrachtgevers afpersing in beeld

Drie Nederlanders in Spanje vast om afpersing

‘Ex-medewerker tv-programma’s is afperser’