Mogelijk crimineel conflict achter moord Houten

Achter de moord op Rob van Eijk op donderdagavond 4 juli zit volgens de politie mogelijk een crimineel conflict. Van Eijk (55) was een bekende van de politie, waarom bleef onvermeld in Opsporing Verzocht.

Toko

De politie zegt dat de dader Van Eijk en zijn vrouw vermoedelijk op stond te wachten toen de twee na 23.00 het Surinaamse restaurant Harold’s Daily Toko in winkelcentrum Het Rond verlieten. Op het moment dat Van Eijk wilde instappen in zijn auto werd hij door een man onder vuur genomen. De schutter kwam aangelopen vanuit een steegje. Daar heeft hij waarschijnlijk staan wachten.

Brandende auto

De dader had mogelijk een vluchtauto klaarstaan op een parkeerplaats aan de Talingweide. Twee dagen na de moord heeft de politie een brandende auto aangetroffen aan het Snijdersgilde. Momenteel wordt onderzocht of het voertuig een verband heeft met het schietincident.

De politie denkt dat er verschillende getuigen belangrijke dingen kunnen hebben gezien. Ook vraagt de politie naar informatie over mogelijke conflicten die Van Eijk heeft gehad.