Mogelijk toch geen extra onderzoek naar kasteelmoord

Er komt mogelijk toch geen extra onderzoek naar de moord op de Belgische kasteelheer Stijn Saelens. Door het onderzoek zou het proces maanden moeten worden uitgesteld, maar de onderzoeksrechter heeft het verzoek van de advocaten onontvankelijk verklaard.

De advocaten van André en Peter Gyselbrecht, de schoonvader en -zoon van Saelens en verdacht van het opdracht geven tot de moord, hadden drie dagen om een verzoek tot extra onderzoek in te dienen. Dat gebeurde echter te laat.

Moordenaar kreeg geld

Drie weken geleden werd bekend dat een van de daders, die inmiddels is overleden, 20.000 tot 30.000 euro voor de moord zou hebben gekregen. André Gyselbrecht zegt dat hij alleen opdracht heeft gegeven om Saelens ‘een pak rammel’ te geven. De betaling werpt een ander licht op deze verklaring.

Gyselbrecht wilde daarom extra onderzoek naar de betalingen, maar dat verzoek werd niet na drie dagen, maar na twee weken pas ingediend. Voor de onderzoeksrechter voldoende reden om het verzoek onontvankelijk te verklaren.

‘Spijkers op laag water’

‘Dat is echt spijkers op laag water zoeken en de wetgeving te strik en op een niet-constructieve manier toepassen’, aldus advocaat Vincend Vereecke van Peter Gyselbrecht in Belgische media.

De advocaat gaat in hoger beroep tegen de beslissing.