Mogelijke link Utrechtse geliquideerde mannen

De man die in die in 2015 werd doodgeschoten op een parkeerplaats bij De Meern was verwikkeld in meerdere conflicten in het criminele milieu. Hij had ook grote schulden. Dat bleek tijdens een pro forma-zitting bij de rechtbank Utrecht.

Medeplegen

Aziz Anzi (37, foto rechts) werd in september 2015 geliquideerd op een parkeerplaats bij een wegrestaurant langs de A12. Twee verdachten, Julian S. (26) en Roger A. (30), staan terecht voor betrokkenheid bij de moord. Ze werden vorig jaar oktober aangehouden omdat ze een peilbaken onder de auto van Anzi zouden hebben geplaatst. Volgens RTV Utrecht verdenkt de officier van justitie hen nu van medeplegen van moord, dat was eerst nog alleen medeplichtigheid.

Sabee

S. ontkent iets met de liquidatie te maken te hebben. Zijn advocaat benadrukte tijdens de zitting dat Anzi tal van conflicten had over geld, met onder meer Albanezen en Turken, en drugs te hebben geript. Hij sprak ook van een mogelijke link met Wout Sabee, die vorig juni werd doodgeschoten bij zijn huis, ook in De Meern. Sabee is door de recherche gehoord in de zaak van Anzi. Ook A. ontkent betrokkenheid.

Op 24 mei is de inhoudelijk behandeling.