Lichaam vermiste jongetje gevonden in Kerkrade – verdachte gearresteerd (UPDATE4)

Het zaterdagmorgen bij een woning in Geleen aangetroffen lichaam is van het woensdag verdwenen jongetje Gino (9). Dat heeft de politie zaterdagmiddag op een persconferentie bekend gemaakt. In de zaterdagnacht hield de politie rond 04.00 een man aan die mogelijk betrokken was bij de vermissing van Gino. Het jongetje, dat eigenlijk in Maastricht woont, was sinds woensdagavond vermist. Hij logeerde in Kerkrade.

Spullen

Zijn lichaam werd gevonden bij het huis aan de Opbraakstraat in de wijk Landgraaf waar de verdachte is aangehouden. De politie zegt dat de verdachte de plek heeft aangewezen. De man is verdacht van ontvoering en betrokkenheid bij de dood van Gino. Wat er na de ontvoering is gebeurd is nog niet duidelijk. De man is een bekende van de politie. Om welke feiten dit gaat is niet door de politie gezegd.

Volgens L1 is de verdachte Donny M. (22). Hij wordt op dit moment verhoord in het bijzijn van zijn advocaat. Dat is Sjannneke de Crom om wie de verdachte zou hebben gevraagd na zijn aanhouding. De advocaat geeft geen enkel commentaar.

Volgens de politie werden er vrijdagavond tijdens de zoekactie naar Gino spullen aangetroffen die mogelijk verband houden met de vermissing. Voor dit onderzoek werd een deel van het Vincent van Goghplein in Kerkrade enige tijd afgezet.

Voetballen

Toen Gino verdween waren er drie kinderen en een man aan het voetballen op een speelveldje in Kerkrade. Mogelijk was dat de verdachte. Het Belgische Het Laatste Nieuws meldt zaterdag dat getuigen Gino woensdagavond zouden hebben zien vertrekken met ‘een man die zich voordeed als voetbaltrainer‘. Deze man zou met kinderen hebben gevoetbald. Gino is mogelijk in een auto gestapt.