Moord op Koen Everink voor de rechter (LIVE)

In Utrecht is het proces begonnen tegen tenniscoach Mark de J., die verdacht wordt van de moord op zakenman Koen Everink. Het Openbaar Ministerie wil De J. psychiatrisch laten onderzoeken in het Pieter Baan Centrum. Ook zal er een reconstructie worden gemaakt van de avond van de moord. Live verslag na de break.

Tenniscoach Mark de J., die in maart werd opgepakt voor de moord op Koen Everink, ontkent betrokken te zijn bij de dood van de zakenman. Naar eigen zeggen werd hij op de avond van de moord voor het huis van Everink door minstens vier onbekende mannen overmeesterd, bedreigd en meegenomen. Hij zou in de maanden voorafgaand aan de moord op Everink lastig zijn gevallen en gestalkt door deze mannen. Zij wilden allerlei informatie over Everink. Dat gebeurde onder andere tijdens een tennistoernooi in Ahoy. Omdat hij bang was, zou hij die voorvallen niet met Everink hebben besproken.

Slechte film

Volgens  De J. hoorde hij pas de volgende ochtend van de dood van Koen Everink. Hij heeft zich toen zelf bij de politie gemeld. In de rechtszaal verklaarde hij vanmiddag:

Het is alsof ik in een slechte film ben beland. Ik ben onschuldig. Het Openbaar Ministerie lijdt aan tunnelvisie en het dossier is ergerniswekkend en incompleet.

Het Openbaar Ministerie gelooft niets van de verklaring van De J. en heeft moord ten laste gelegd. In september gaat het proces verder.

Zie ook:

Mark de J. ontkent moord Everink

Politie zoekt naar horloge Koen Everink

‘Verdachte had al langer conflict met Everink’

OM verdenkt Mark de J. van moord Everink

‘Tenniscoach verdacht in moordzaak Everink’

Miljonair Koen Everink dood gevonden