Moord op zoons tot in detail voorbereid

De moord op de twee jongens Ruben (9) en Julian (7) is door hun vader Jeroen Denis tot in detail voorbereid. Dat blijkt uit een reconstructie die het Algemeen Dagblad over de zaak heeft gemaakt. ‘De vader wilde wellicht de ultieme wraak op zijn ex.’

Begin dit jaar zou Jeroen Denis een van zijn zoontjes hardhandig onder de douche hebben gezet. Dat was voor de moeder van de jongens aanleiding om een melding te maken bij de politie, schrijft het Algemeen Dagblad.

Vervolgens zou Jeroen Denis op 16 april van de Raad voor de Kinderbescherming te horen hebben gekregen dat ze van plan waren om de kinderen onder toezicht te stellen van Jeugdzorg. Dat zou het moment zijn geweest waarop de vader besloot om zijn kinderen van het leven te beroven.

Twee dagen later kocht hij namelijk bij een bouwmarkt een schop, spanband en allemaal andere spullen die hij nodig zou hebben voor zijn daad. Volgens onderzoeksleider Henk Bril van de politie was Denis op dat moment al bezig met de voorbereidingen, schrijft het AD. Hij zou nog een afspraak – op 25 april – bij de Raad voor de Kinderbescherming hebben afgezegd en heeft zijn kinderen nog meegenomen op een soort ‘afscheidstour’.

Onderzoeksleider Bril zegt in het AD: 'Het was wellicht zijn ultieme wraak op zijn ex dat zij nooit meer iets te weten zou komen over het lot van de kinderen.' In de ochtend van 7 mei werd Jeroen Denis om 07.50 uur in recreatiegebied het Doornse Gat gevonden. Hij heeft zelfmoord gepleegd. De kinderen worden ongeveer twee weken later gevonden. Over de doodsoorzaak van de kinderen is nog niet veel bekend. Volgens het AD gaat het onderzoek naar de doodsoorzaak nog zeker drie maanden duren.

Lees ook:

Jongetjes dood gevonden

Missers in zoektocht naar vermiste broers 

Vader vermiste kinderen maakte afscheidsrit