Moord-verdachte De Meern in rolstoel

Dinsdag stond de twee verdachten van de mislukte liquidatie in De Meern vorig jaar voor de Utrechtse rechtbank voor een regiezitting. Het zijn de Henry J. (foto) en Wilco B.. In juni 2014 raakte de toen 68-jarige Wout S. zwaargewond. Hij was al voor zijn villa klemgereden door een BMW.

Polo

In de doodlopende Ten Veldestraat opende één van twee mannen het vuur. S. reed in zijn Volkswagen Polo de schutter aan. Hij kreeg verschillende projectielen in zijn lichaam maar de schutters vluchtten weg. De twee verdachten reden in hun BMW mogelijk naar Noord-Frankrijk.

Rolstoel

Bij een ziekenhuis in Lille werd de eveneens zwaargewonde Wilco B. afgezet. B. zit nu in een rolstoel en zegt zich van het gebeuren in De Meern niets te herinneren. Hij houdt vol wakker te zijn geworden op de intensive care en te zijn verteld door een arts dat hij langs de weg was gevonden. Het Openbaar Ministerie wil (laten) onderzoeken of het letsel van B. veroorzaakt kan zijn door een aanrijding. De officier van justitie stelt dat de andere verdachte, Henry J., naar Spanje is doorgereden. Daar is hij eerder deze zomer aangehouden en overgeleverd. Hij beroept zich op zijn zwijgrecht.

Eerdere berichten:

5000 euro voor gouden tip Henry J.

Voortvluchtige liquidatieverdachte weer in NL

Verdachte mislukte liquidatie opgepakt