Moordenaar Meesters niet naar Engeland

De uitzetting van Daniel S. naar Engeland gaat niet door. Het Openbaar Ministerie heeft aan de nabestaanden van de in 2002 vermoorde Gerard Meesters gezegd negatief te adviseren over diens uitzetting naar een gevangenis in het Verenigd Koninkrijk, aldus het Algemeen Dagblad.

Toch nog vrij

De minister van Justitie wilde dat de levenslang gestrafte Daniel S. in Engeland zijn straf uit gaat zitten omdat hij in Nederland inmiddels tot ongewenst vreemdeling is verklaard. In Engeland bestaat er een kans dat levenslang gestraften toch nog vrij kunnen komen, in Nederland is dat uitgesloten. Het OM had eerst positief geadviseerd over de verhuizing naar Engeland maar draait dat na overleg met de nabestaanden nu om.

Herziening

Daniel S. zelf wil in Nederland blijven omdat hij zoekt naar een mogelijkheid om in zijn zaak een herziening aan te vragen. S. vindt zijn veroordeling onterecht omdat hij zegt op één enkele verklaring tot levenslang te zijn veroordeeld.

Meesters werd in november 2002 in de deuropening van zijn huis in Groningen doodgeschoten omdat hij niet kon zeggen waar zijn zus verbleef. Zij had een schuld aan een Engelse criminele organisatie.

Zie ook:

Levenslang gestrafte misschien naar Engeland (UPDATE)