Moordenaars Maynard ontsnapten aan aanrijding

Oud-profvoetballer Kelvin Maynard zat op op het moment van zijn liquidatie (woensdag 18 september) alleen in zijn auto, aldus de politie. Hij werd rond 20.30 op de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost onder vuur genomen. De daders reden op een motorscooter of een scooter.

Volkswagen Golf

Maynard verloor de macht over het stuur en zijn auto, een Volkswagen Golf in een opvallende tint grijs, kwam tot stilstand tegen de gevel van brandweerkazerne Anton. Niet lang daarna overleed hij.

Verschillende getuigen hebben gezien hoe twee gehelmde personen ervandoor gingen op een scooter. Het ging mogelijk om een tweewielig type als een Piaggio Beverly, maar het kan ook een motorscooter zijn geweest met drie wielen. De bestuurder had een donkerkleurige helm op en de passagier – de vermoedelijke schutter – een lichtkleurige.

Bijna-aanrijding

De vlucht ging vanaf de Langbroekdreef waarschijnlijk in de richting van de Gooiseweg gevlucht, dat is de grote weg door de Bijlmer die aansluit op de A10 en de A9. Bij het viaduct van de Gaasperdammerweg moest een auto waarschijnlijk hard  remmen om een aanrijding te voorkomen. De politie zoekt deze auto en de bestuurder. Het was er één met blauwe kentekenplaten en dus vermoedelijk een taxi.

Louboutin

Kelvin Maynard droeg die avond een donkere spijkerboek en een zwart t-shirt met daarover een donker bomberjack. Hij had sneakers aan van het merk Louboutin, in spijkerstofkleur met witte veters en rode zolen. Rond 19.00 is Maynard gezien op het plein bij metrostation Gein. Hij sprak daar met drie vermoedelijk Surinaamse mannen van tussen 20 en 25 jaar oud.

Twee andere mannen die daar waren, zijn naar verluidt een Marokkaanse en een Hindoestaanse man die er van auto hebben gewisseld. Zij zouden vanuit een zwarte VW Golf GTI in een witte Suzuki Swift zijn gestapt. Ook deze getuigen zegt de politie graag te willen spreken.

Voetbal

Maynard had met iemand afgesproken om samen voetbal te kijken. Voor hij naar die afspraak zou gaan, was hij om circa 20.15 bij de kraam Ali Snack aan het Wethouder de Roosplein in Amsterdam-Zuidoost. Vanaf daar, zo blijkt uit onderzoek, zijn de twee mannen op de scooter of motorscooter hem gevolgd: via de Meerkerkdreef naar de Langbroekdreef, waar zij Maynard onder vuur namen.