Moordverdachte Nederlander in Slowakije vrij

De Nederlander Gerrit-Jan K., die in Slowakije verdacht wordt van het doodslaan van zijn vriendin Simona (25) blijkt vorige week door de rechtbank te zijn vrijgelaten. Volgens RTL-Boulevard gaat het om een vormfout. 

Vergeten

De rechtbank bleek te zijn vergeten hem op de juiste manier te dagvaarden voor een zitting van vorige week donderdag, zodat zijn voorlopige hechtenis niet kon worden verlengd. In de Slowaakse media wordt er volgens RTL Boulevard schande van de fout gesproken.

Maart 2016

K. staat terecht voor de rechtbank in Bratislava. K. heeft zich tot nu toe beroepen op zijn zwijgrecht en zegt op een later moment zijn verhaal te gaan doen. Pas in maart 2016 zet de rechtbank de zaak voort. Gerrit-Jan K. is inmiddels weer in Nederland.

Mishandeld

Volgens de Slowaakse politie heeft K. ongeveer een jaar gelden zijn vriendin Simona doodgeslagen en vervolgens in brand gestoken. Het meisje bleek ook ernstig te zijn mishandeld. Het motief zou zijn dat Simona de relatie met Gerrit-Jan wilde verbreken. K. en zijn familie spreken dat tegen en ontkennen dat hij ermee te maken heeft. Sommige vrienden en (oud) collega’s hebben negatief verklaard over K.. Hij zou agressief zijn na gebruik van drank en/of drugs. Zijn werkgever zet zich voor hem in. K. is kapitein op een cruiseschip en daar had hij zijn Slowaakse vriendin ontmoet, zij werkte op het schip.