Moordverdachte Soest verdwenen

De politie kan de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van een 57-jarige Chinese man in Soest niet vinden. Rechercheurs denken dat de verdachte naar het buitenland is vertrokken. Het zou om de onderbuurman van het slachtoffer gaan. Dat meldt het AD

Het stoffelijk overschot van de Chinese man werd in de vroege ochtend van 13 augustus van dit jaar door een andere buurman gevonden. Hij was gealarmeerd door familie van het slachtoffer. Toen hij de flat binnen ging zag hij het flink toegetakelde lichaam in een plas bloed liggen.

Zoon

De nacht na de vondst van het lichaam deed de politie een inval in de woning van de benedenbuurman. De flat, recht onder die van het slachtoffer, wordt gehuurd door een moeder met haar volwassen zoon en dochter. De zoon is volgens flatbewoners na de moord niet meer gezien. Er zouden rechtstreekse sporen hebben gelopen tussen de twee flatwoningen. Motief voor de moord zou overlast zijn geweest. De onderbuurman staat in de flat bekend als iemand met een kort lontje. Hij kon flink tekeergaan tegen zijn huisgenoten.

Buitenland

Justitie bevestigt dat de verdachte nog niet is aangehouden, omdat hij vermoedelijk in het buitenland zit. ‘Veel meer kunnen we niet melden, omdat het onderzoek naar de moord nog loopt’, zegt justitie-woordvoerster Mary Hallebeek tegen het AD.